E-maildomeinwebsite opzoeken instellen

< Terug

De functie E-maildomeinwebsite opzoeken biedt gebruikers van mobiele clients (iOS, Android) een gemakkelijke manier om hun MyWorkDrive-serveradres op te zoeken met behulp van hun e-mail. Het bespaart hen de noodzaak om het serveradres te kennen/onthouden. Het enige wat ze hoeven te doen is hun e-mailadres invoeren.

Klantervaring

Op de client, op het eerste scherm, wordt de gebruiker gevraagd om zijn e-mailadres of gebruikersnaam.
Natuurlijk kunnen ze gewoon hun gebruikersnaam “jane” invoeren en doorgaan, waarbij ze hun serveradres handmatig invoeren.

Maar als ze hun e-mailadres “Jane@myworkfolders.net” invoeren en de beheerder de functie E-maildomeinwebsite opzoeken heeft geconfigureerd, vult de client op het tweede scherm automatisch het serveradres in.

Deze functie werkt met gebruikers-/pas- of SSO-aanmeldingen, dus op het derde scherm wordt de gebruiker om zijn wachtwoord gevraagd OF gevraagd om in te loggen met SSO.

Opstelling

Om deze functie in te schakelen, logt u in op het MyWorkDrive-beheerpaneel op uw MyWorkDrive-server.
Blader vanuit het instellingenmenu omlaag naar het item E-maildomeinwebsite opzoeken.

Klik op de knop Toevoegen.

vul in het veld Domein de domeinnaam in het e-mailadres van de gebruiker in.
In mijn voorbeeld, “myworkfolders.net”
En vul in het URL-veld de openbare URL van uw MyWorkDrive-server in. Dit kan een adres zijn dat gebruik maakt van onze Cloud Web Connector, een directe verbinding op uw eigen hostnaam of het adres van een load balancer of proxyserver. Het is wat u de gebruiker zou vertellen waar hij naartoe moet gaan om toegang te krijgen tot MyWorkDrive. IE, wat gebruikers invoeren op de webclient of map drive-clients.

In mijn geval is dit https://share.myworkfolders.net. Zorg ervoor dat u de volledig gekwalificeerde domeinnaam invoert, inclusief https. Voer geen submappen in de URL in (als u vanuit de webclient kopieert en plakt, krijgt u bijvoorbeeld submappen /login).

Scroll naar de boven- of onderkant van de pagina en klik op Opslaan.
De functie E-maildomeinwebsite opzoeken is nu ingeschakeld zodat uw gebruikers deze kunnen gebruiken met iOS/Android-clients.

Als u zich zorgen maakt over het feit dat gebruikers hun gebruikersnaam invoeren in plaats van hun e-mailadres en u wilt er zeker van zijn dat ze hun e-mailadres invoeren en het serveradres wordt opgezocht, kunt u de optie 'E-mailgebruikersnaamformaat vereisen' instellen, ook op de instellingenpagina van Beheerder, naar Ingeschakeld. Hierdoor wordt de gebruiker gevraagd om zijn e-mailadres bij het inloggen op alle clients.

De functie E-maildomeinwebsite opzoeken is alleen beschikbaar op iOS/Android-clients en is niet toegevoegd aan Web- of Map Drive-clients.