Schijfprestaties testen met diskspd

< Terug

Diskspd is een effectief hulpmiddel om schijfprestaties te testen.

Het kan voorafgaand aan de MyWorkDrive-implementatie worden gebruikt om te bepalen of uw server/omgeving geschikt is (zie onze Handleiding voor servergrootte voor details) of post-installatie bij het oplossen van problemen met bladeren door mappen die traag zijn of bestandsoverdracht traag.

Merk op dat Schijfprestaties de minst waarschijnlijke oorzaak van gerapporteerde “traagheid” en we hebben een complete gids voor prestatietests u moet gebruiken om andere problemen uit te roeien voordat u de schijfprestaties gaat testen.

Bij het testen moet u de lokale schijven van de MyWorkDrive-server testen als benchmark en ook om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn met de schijven die voor de MyWorkDrive Server zijn geselecteerd - naast de gedeelde mappen die worden gebruikt met MyWorkdrive.

Download het hulpprogramma Diskspd van
https://github.com/microsoft/diskspd/releases/latest

Download het DiskSpd.zip-bestand en pak het uit naar een pad dat u gemakkelijk kunt bereiken vanaf een opdrachtprompt
dat wil zeggen c:\diskspd

Open een opdrachtvenster en blader naar de map waarin u Diskspd hebt uitgepakt naar
Blader vervolgens naar de AMD64-map

Hier heb je de diskspd exe

Voer deze test uit, waarbij u de stationsletter en het pad aan het einde vervangt door de stationsletter die u wilt testen, en het pad voor een locatie die door uw gebruiker kan worden geschreven.

In dit voorbeeld testen we de c:-schijf en gebruiken we de diskspd-map die we zojuist hebben gemaakt als onze testmap

diskspd.exe -c10M -d30 -r -w40 -t4 -o32 -b4k -Sh -L c:\diskspd\testfile.dat

De argumenten in de test betekenen:
-c voorbeeldbestandsgrootte die we aan het testen zijn
-d seconden test om uit te voeren
-r willekeurige I/O
-w procent van de threads die zijn geschreven
-t aantal gebruikte threads
-o aantal I/O-verzoeken per targetr
-b Blokgrootte van bestand schrijven
-Sh Schakelt softwarecaching uit, staat doorschrijven toe (schakelt hardware-schrijfcaching uit)
-L Maatregel latentie

Wijzig deze parameters niet tijdens het testen, we hebben benchmarks die deze testset gebruiken waarmee we vergelijken.

Als we om de resultaten vragen, of als u van plan bent ze ter beoordeling naar ons te sturen, deel dan de volledige resultaten met ons. U kunt de resultaten van het scherm kopiëren/plakken, of misschien vindt u het gemakkelijker om de resultaten naar een txt-bestand te pipen, bijv.

diskspd.exe -c10M -d30 -r -w40 -t4 -o32 -b4k -Sh -L c:\diskspd\testfile.dat >c:\localtest.txt

Zorg ervoor dat u het uitvoerbestand aan het einde van de opdracht hernoemt om te voorkomen dat uw resultaten worden overschreven.

Om een SMB-share te testen, moet u dit doen als een schijf die is toegewezen aan de server via een gekoppelde share in Windows (niet MyWorkDrive), en moet u schrijfrechten hebben voor een map op de schijf.
U kunt geen unc-pad doorgeven aan diskspd; je zou er een rit naartoe moeten toewijzen.

Vervang een toegewezen stationsletter en locatie aan het einde van de argumenten.

In dit geval heb ik H: toegewezen en gebruik ik de map temp

diskspd.exe -c10M -d5 -r -w40 -t4 -o32 -b4k -Sh -L h:\temp\testfile.dat

De test zou langzamer moeten zijn. U kunt ze gebruiken om verschillende shares te vergelijken en ook de MyWorkDrive-server zelf om de gebruikerservaring te peilen.

Houd er rekening mee dat als u een foutmelding krijgt zoals:

De test werd onderbroken voordat de metingen begonnen. Er worden geen resultaten weergegeven.
Fout bij het genereren van I/O-verzoeken

of

WAARSCHUWING: kon geen tussenmap maken (foutcode: 3)
Kan het bestand niet aanmaken (foutcode: 3)

Dat is een indicatie dat u geen toestemming heeft om naar de share te schrijven. Controleer alstublieft of de gebruiker waaronder u werkt, naar de share kan schrijven. Soms kan de test het beste worden uitgevoerd in een opdrachtvenster zonder verhoogde bevoegdheden (dwz uw ingelogde gebruikersbevoegdheden) bij het testen van aangekoppelde shares.

Enkele benchmarks

Deze tests komen uit een QA-laboratorium en zijn niet geoptimaliseerd voor productieworkloads. Deze zouden als minimaal acceptabel worden beschouwd en zouden tot 100 gelijktijdige gebruikers bedienen.

Lokale MyWorkDrive-servershare op SSD-schijven
(IE c:\share op de myworkdrive-server)

Lezen
I/O's 48707
MiB/s 37,965
I/O per s 9718.94
GemLat 1.781

Schrijven
I/O's 32546
MiB/s 25,37
I/O per s 6494,35
AvgLat 1.804

Lokale SMB-share op Windows File Server, getest vanaf de MyWorkDrive-server met een share toegewezen aan een stationsletter. File Server-schijven zijn ook SSD

Lezen
I/O's 16887
MiB/s 13.17
I/O per s 3063.17
AvgLat 5.34

Schrijven
I/O's 11625
MiB/s 9.20
I/O per 2451,54
GemLat 5.44

Remote SMB Share verbonden via VPN
(deze configuratie wordt sterk afgeraden, shares moeten zich altijd op dezelfde locatie bevinden als de MyWorkDrive, alleen ter vergelijking weergegeven)

Lezen
I/O's 672
MiB/s .52
I/O per s 133,99
GemLat 140.292

Schrijven
I/O's 446
MiB/s .35
I/O per 88,93
AvgLat 149.727

Merk op hoe traag deze verbinding is. Gebruikers die aan deze share koppelen, zullen lange wachttijden ervaren om door mappen te bladeren en met bestanden te werken. Op afstand gehoste shares worden sterk afgeraden voor gebruik met MyWorkDrive.

Houd er rekening mee dat schijfprestaties slechts één facet zijn van de volledige oplossing. Anderen, waaronder servergeheugen, CPU-capaciteit van de server, internetverbindingen voor de server en clients, bestandsgroottes, beveiligingsproducten - spelen allemaal een rol als het gaat om de totale systeemprestaties. Zie onze Handleiding voor prestatietests voor volledige overwegingen en tests.