Responstijd van domeincontroller testen met Powershell

< Terug

MyWorkDrive vereist een snelle verbinding met Active Directory Domain Controllers, omdat het geen gebruikersinformatie zoals groepslidmaatschap of machtigingen opslaat en het moet opzoeken bij inloggen en toegang.

Als de reactietijd van de domeincontroller lang is, werkt MyWorkDrive langzaam. Dit komt vaak voor wanneer de domeincontrollers niet lokaal zijn voor de MyWorkDrive-server (hetzelfde LAN-segment of dezelfde resourcegroep/tenant) en is met name acuut bij gebruik van een trage VPN-verbinding.

Een goede test van de responstijd van domeincontrollers kan worden uitgevoerd met Powershell. De test uitvoeren die in dit artikel wordt beschreven op de MyWorkDrive-server geeft aan hoe snel uw domeincontrollers reageren. Met name de aanmeldingsserver waarmee de server die MyWorkDrive host, verbinding maakt.

We hebben opgenomen een link naar het script waarnaar wordt verwezen in de Microsoft-discussie hier.

U moet de geteste gebruikersnaam wijzigen in een geldige gebruikersnaam op uw domein op regel 29 van het script.

De test vereist wel dat RSAT-tools zijn geïnstalleerd (discussie), voor het geval u de foutmelding "De term 'Get-ADUser' wordt niet herkend als de naam van een cmdlet" ontvangt

Je zou verwachten resultaten te krijgen die ruim onder de 1 seconde liggen.

Als u aanzienlijk langere resultaten krijgt, met name van de aangegeven aanmeldingsserver van de MyWorkDrive, zou dat prestatieproblemen veroorzaken in MyWorkDrive. Het reageert erg langzaam op aanmeldingen en toegang tot de bestandsmap/browsen.

Als u merkt dat uw domeincontrollers traag werken, moet u mogelijk uw MyWorkDrive-server verplaatsen naar dezelfde locatie als de domeincontroller, of een Echte enige domeincontroller naast de MyWorkDrive-server (hoewel het niet wordt aanbevolen om de domeincontroller op dezelfde server als MyWorkDrive te installeren, zie dit artikel voor details).