Outlook Online-bestandsdeling

Overzicht

Met de MyWorkDrive-webbrowserclient kunnen gebruikers bestanden verzenden via Outlook Online nadat ze zich hebben geverifieerd bij Office 365.

Gebruikers kunnen bijlagen verzenden nadat ze de berichten hebben opgesteld en hun gebruikersaccount hebben geverifieerd. De standaard maximale bijlagegrootte is 10 MB.

Nadat de gebruiker zich bij Office 365 heeft geverifieerd, wordt het bericht als zodanig naar de e-mailontvanger verzonden.

De standaardinstelling voor Outlook delen is ingeschakeld. In omgevingen met een hoge beveiliging willen IT-beheerders deze instelling mogelijk uitschakelen. Wanneer preventie van gegevenslekken is ingeschakeld en downloads worden voorkomen voor een MyWorkDrive-share, wordt Outlook Sharing automatisch uitgeschakeld voor die share.

Microsoft MFA

Als het bedrijfsbeleid vereist dat gebruikers zich verifiëren bij Azure AD met behulp van MFA, vereist het delen van Outlook in MyWorkDrive een extra stap: het WAN-IP van de MyWorkDrive-server moet worden toegevoegd als een vertrouwde locatie in voorwaardelijke toegang.

Gebruikers worden nog steeds gevraagd om in te loggen om Outlook-bijlagen te verzenden, maar de extra MFA-vereiste wordt opgeheven van de MyWorkDrive-serverlocatie bij het verzenden van Outlook-bijlagen.

Het Microsoft Support-artikel voor MFA Conditional Access bevindt zich: hier.