Snelstartsnelkoppeling in Map Drive Client

< Terug

Met releases van de MyWorkDrive Mapped Drive-client voor Windows versie 6.4.1.34 is ondersteuning voor Windows Quick Launch Shortcut beschikbaar in Windows 10/11

Een MyWorkDrive-pictogram en een menu-item worden weergegeven in Windows Verkenner wanneer de snelkoppeling is ingeschakeld en de gebruiker is aangemeld bij MyWorkDrive.

Net als de bekende “W: Drive”, zijn gedeelde bestanden beschikbaar voor de gebruiker via de MyWorkDrive-snelkoppeling, zodat gebruikers de mogelijkheid hebben om te bladeren op stationsletter OF via de snelkoppeling.

De MyWorkDrive snelstartsnelkoppeling in Windows Verkenner. Als u op de snelkoppeling (links) klikt, worden alle gedeelde mappen weergegeven die beschikbaar zijn voor de gebruiker in de hoofdtekst (rechts)

Als u klikt om de snelkoppeling uit te vouwen (links), worden alle beschikbare shares in een lijst weergegeven (aan de linkerkant)

Shares en mappen kunnen ook aan de linkerkant worden uitgevouwen, hier is de netwerkshare uitgevouwen en worden de bestanden weergegeven die beschikbaar zijn in de map

Installeren/inschakelen

De snelstartsnelkoppeling wordt automatisch ingeschakeld wanneer de map drive-client voor de eerste keer op een werkstation wordt geïnstalleerd.
De snelkoppeling kan handmatig worden ingeschakeld voor gebruikers die een upgrade uitvoeren door de instelling in het clientinstellingenmenu aan te passen.
(Klik met de rechtermuisknop op het MyWorkDrive-pictogram in het systeemvak en kies Instellingen en vink vervolgens het vakje aan voor Windows Verkenner-snelkoppeling toevoegen.)

Bekende problemen/beperkingen

• De snelstartsnelkoppeling wordt alleen ondersteund wanneer stationsletters zijn niet ingeschakeld op de server. Als stationsletters zijn ingeschakeld op de server, wordt er geen snelkoppeling weergegeven, zelfs niet als deze handmatig is ingeschakeld.
  • De titel van de snelkoppeling in Windows Verkenner kan niet worden bewerkt.
  • Het in-/uitschakelen van de snelkoppeling kan niet worden ingesteld via een opdrachtregelinstallatie.
  • Er is geen configuratie op de server van de snelkoppeling Snelstarten beschikbaar.

We verwachten deze functie in toekomstige grote releases te verbeteren met extra configuratie-opties