Waarom zijn sommige bestandstypen niet geschikt om via MyWorkDrive te openen?

U bent hier:
< Terug

Waarom kan ik bepaalde bestandstypen (zoals Databases, PST's, Boekhoudsystemen en dergelijke) niet openen via MyWorkDrive?

Een aantal bestandstypen zijn niet erg geschikt voor programma's voor externe toegang, zoals MyWorkDrive of VPN, omdat hun verbindingsmethoden zijn ontworpen voor altijd lokale toegang, of hoogstens een SMB-protocol op een LAN. Ze zijn niet ontworpen voor langzame verbindingen met hoge latentie, zoals internet of VPN, en zijn niet ontworpen om te worden geconverteerd/verzonden via HTTPS zoals MyWorkDrive dat doet (op verzoek van de server halen; geen bestanden lokaal opslaan in afwachting van toegang), noch onderworpen zijn aan de soorten pakketinspectie waaraan HTTPS wordt onderworpen door firewalls, WAF's en eindpuntbeveiliging.

De gemiddelde internetbandbreedte voor thuisgebruik in de VS is ongeveer 100 MB/s download en 20 MB/s upload, exclusief pingtijdlatentie en kwetsbaarheidsscans bij elke hop. Terwijl de typische kantoorlan 1000mb/s is in elke richting - zonder hops en minimaal scannen. Programma's die zijn ontworpen om een onmiddellijke reactie met zeer korte time-outs te verwachten, zullen niet goed werken met lange wachttijden, diepe scans en pakketonderbrekingen wanneer ze op zijn best slechts 1/10 van hun verwachte verbinding krijgen.

Bestanden zoals databases, grote mediabestanden, ontwerpbestanden en dergelijke moeten toegankelijk zijn via de door de auteur goedgekeurde netwerkmethoden of via een Remote Desktop-sessie - niet via MyWorkDrive. Onze standaard blokkeerlijst (indien optioneel ingeschakeld) bevat specifiek om die reden Quickbooks, Access en PST-bestanden.

Sommige toepassingen om specifiek te voorkomen dat ze via MyWorkDrive worden geopend, zijn onder meer:

Snelboeken

https://quickbooks.intuit.com/learn-support/en-us/help-article/product-system-requirements/recommended-networks-quickbooks/
https://community.spiceworks.com/topic/2081684-does-quickbooks-2018-support-vpn-connection

Photoshop / Adobe Creative
https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/networks-removable-media-photoshop.html

https://community.spiceworks.com/topic/1434968-editing-adobe-files-directly-on-a-network-volume-share-is-not-supported

https://community.adobe.com/t5/indesign-discussions/file-save-issues-on-network-using-indesign-2020/td-p/10901738

Autodesk / Autocad
https://forums.autodesk.com/t5/autocad-forum/vpn-and-working-remotely-questions/td-p/6335855

Microsoft Access
https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/using-an-access-database-over-vpn/2be6b18c-51ba-4ff2-8ec3-740a7a355c7c

Verouderd delen in Excel (gedeelde werkmappen)
https://support.microsoft.com/en-us/office/about-the-shared-workbook-feature-49b833c0-873b-48d8-8bf2-c1c59a628534
(niet te verwarren met co-editing/co-authoring via Office365, dat volledig wordt ondersteund in de webclient, iOS/Android en Windows Client)

Let daar op Microsoft heeft opzettelijk de functie Gedeelde werkmap in Excel verborgen prioriteit geven aan co-editing in Office 365.
Merk ook op dat MyWorkDrive co-bewerking in Office 365 ondersteunt vanaf de Map Drive-clients Bewerken in Office Online is ingeschakeld, met behulp van de optie "Openen in co-bewerkingsmodus" in het contextmenu (klik met de rechtermuisknop)

Outlook PST-bestanden
https://support.microsoft.com/en-us/help/297019/limits-to-using-personal-folders-pst-files-over-lan-and-wan-links

Als het een databaseproduct voor meerdere gebruikers betreft, of een product dat een groot aantal referentiebestanden gebruikt, mogen de bestanden over het algemeen niet worden opgeslagen op een Share in MyWorkDrive en op afstand worden geopend door clients. Raadpleeg de oorspronkelijke software-auteur voor best practices voor netwerken voor het product.