Windows Map Drive Client Vrije schijfruimte

< Terug

De MyWorkDrive Map Drive-client vanaf versie 5.4.2 en later zal de vrije ruimte op netwerkshares correct oplossen bij het toewijzen van individuele stationsletters aan elke share op de server.

Het display wordt in eerste instantie mogelijk niet weergegeven. De shares worden geactiveerd en komen beschikbaar, zelfs als de weergave van de grootte in eerste instantie onnauwkeurig is. Het zal updaten en vernieuwen.

Als u geen afzonderlijke stationsletters aan elke share toewijst en de map drive-client de stationsletter laat selecteren, of als u meer dan één share aan een stationsletter toewijst, geven de stationsletters een standaardwaarde van Windows met een onjuiste waarde weer.

U kunt de weergave van vrije schijfruimte onderdrukken door het register te bewerken, wat kan worden bereikt met een groepsbeleidsregel of via uw apparaatbeheer.

Enkele referenties
https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/e9962b85-eb7a-4ef7-9157-8c855ee13b04/how-to-hide-space-usedfree-on-network-drives

https://sumtips.com/tips-n-tricks/windows-disable-drive-space-indicator-bar/

De onjuiste weergave van de schijfruimte veroorzaakt geen fouten, de gedeelde schijfstations op de kaart werken prima, ongeacht de nauwkeurigheid van de gerapporteerde vrije ruimte.