Clustering en taakverdeling MyWorkDrive-servers

< Terug

MyWorkDrive ondersteunt clustering voor enterprise-licentiehouders van meer dan 200 gebruikers die meerdere MyWorkDrive-servers willen gebruiken met failover of load balancing. Er zijn enkele belangrijke stappen om te zorgen voor een juiste identificatie door de MyWorkDrive-systemen om activering van meerdere licenties te ondersteunen en om uniekheid te garanderen met onze Office 365-bewerkingsfuncties.

Clustering your MyWorkDrive servers.

Versie 6 van MyWorkDrive Server introduceert speciale ondersteuning voor geclusterde omgevingen die zowel Load Balanced als Fail-Over ondersteunen. U kunt nu servers configureren als primair of secundair, en uw primaire server zal de meeste configuratie uitvoeren - die automatisch wordt opgepikt door de secundaire servers, waardoor het grootste deel van het dubbele beheerwerk dat voorheen nodig was, wordt verwijderd. Een Clustering Enabled-licentie is vereist. Als Clustering niet beschikbaar is in uw beheerdersdashboard, contact verkoop om te informeren naar een licentie-upgrade. Versies ouder dan 6 moeten doorgaan met het handmatig toepassen van instellingen en het aanbrengen van configuratiewijzigingen op elke server afzonderlijk met behulp van de export-/importfunctie, zie onder voor instructies als u nog niet hebt geüpgraded naar versie 6.

Belangrijkste kenmerken:

• Elke server moet zijn eigen unieke apparaat-ID hebben, zoals toegewezen door onze software bij installatie - kloon de MyWorkDrive-servers niet. Stel elke server afzonderlijk in en configureer vervolgens de clusteringinstellingen in het menu Clustering in serverbeheer. Het klonen van mijn MyWorkDrive zorgt ervoor dat alle servers met de gekloonde hardware-ID geen licentie krijgen van de licentieservice en dat gebruikers niet kunnen inloggen.
  • Neem contact op met sales@myworkdrive.com om extra servers te activeren met uw MyWorkDrive-licentiesleutel. U kunt dan dezelfde sleutel in uw MyWorkDrive-servers invoeren, maar het cumulatieve gebruik op alle servers mag het aantal abonnementslicenties niet overschrijden.
  • Gedeelde configuratiebestanden worden opgeslagen op een Network Share UNC-pad dat toegankelijk is voor alle MyWorkDrive-servers (gebruik geen share die zich op MyWorkDrive-servers bevindt, aangezien dit beveiligingsproblemen zal veroorzaken bij het lezen van SAML-informatie en het zal een storing veroorzaken als de MyWorkDrive-server die de Share host wordt opnieuw gestart). We raden aan om een verborgen bestandsshare te gebruiken.
  • Het computeraccount van elke server moet NTFS- en sharemachtigingen hebben om naar de share te kunnen schrijven.
  • Bij sommige versies luistert de primaire server op poort 8353 voor het delen van vergrendelingsinformatie - Windows Firewall moet zo zijn ingesteld dat poort 8353 binnenkomt van alle secundaire clusterleden. Dit is niet vereist vanaf build 6.1.1.157 en later.
  • Shares, serverconfiguratie en gebruikersinstellingen (inclusief favorieten) worden nu opgeslagen op de opgegeven locatie. Wanneer geïmplementeerd, worden instellingen daar gekopieerd van de primaire server. De primaire server geeft de server aan waar wijzigingen kunnen worden aangebracht. Secundaire servers kunnen geen instellingen wijzigen en gebruiken gewoon de wijzigingen zoals ingesteld in de configuratiebestanden waartoe ze toegang hebben.
  • Indien ingeschakeld, heeft/hebben de secundaire server(s) beperkte configuratie-instellingen (logniveau, Office 365). Alle configuratie wordt gedaan op de primaire server (clientinstellingen/limieten, shares, functies, enz.)
  • Wijzigingen in instellingen op de primaire server worden vanaf build 6.1.1.157 gerepliceerd naar secundaire servers. Om een onmiddellijke replicatie op te roepen, gebruikt u de refresh-knop op clustering op de secundaire server. Voorafgaand aan het bouwen van 6.1.1.157 werden clusterwijzigingen naar behoefte door de secundaire servers doorgevoerd en was er geen vernieuwingsoptie beschikbaar.
  • Logboekniveau, logopslag en Office 365-activering worden nog steeds per server afgehandeld.
  • IIS-configuratie wordt per server afgehandeld - poort/SSL-bindingen, dus elke server heeft een verbinding nodig als u inkomende 443 gebruikt en een SSL-binding gebruikt.
  • Gebruik de kleverige sessiefunctie (ook bekend als sessieaffiniteit) op de load balancer, waarmee de load balancer de sessie van een gebruiker aan een specifieke instantie kan binden en voor persistentie het clientbron-IP-adres kan gebruiken.
  • Favorieten worden nu naast andere gedeelde configuratiegegevens opgeslagen en worden niet langer afzonderlijk geconfigureerd.
  • Er wordt een onbeperkt aantal secundaire servers ondersteund.
  • Servers kunnen in de klassieke modus worden uitgevoerd, desgewenst handmatig met de configuratiebestanden, of als u een bestaande configuratie wilt behouden terwijl u een migratie naar de nieuwe Cluster-configuratie plant.

Server Installation / Configuration

Primaire server

Installeer en configureer MyWorkDrive op uw primaire server. Zorg ervoor dat je een licentie hebt die clustering ondersteunt (verschijnt in het menu, neem contact op met sales als je "Clustering" niet ziet als een item op het hoogste niveau naast Instellingen, Enterprise, Logboeken, enz.). Clustering inschakelen vanuit het menu Stel de server in als primair Geef een UNC-pad op voor de gedeelde locatie (we raden aan om een verborgen share te gebruiken). bijv. \\server\share$ Sla uw configuratie op. Alle inkomende poort 8383 van alle secundaire servers op Windows-firewall. . De huidige configuratie van uw primaire server wordt op het opgegeven UNC-pad geplaatst. Toekomstige wijzigingen aan instellingen op de primaire server zullen de configuratiebestanden bijwerken die zijn opgeslagen op het UNC-pad.

Secundaire server

Om de nieuwe Cluster-functie te ondersteunen, hebben we het overslaan van de wizard ingeschakeld om het proces voor de secundaire server te vereenvoudigen. Installeer uw secundaire server. Pas de licentie voor clustering toe. Sla de wizard over. Geef het op het tabblad cluster NIET op als een primaire server (er wordt slechts één primaire server per omgeving ondersteund), voer gewoon hetzelfde UNC-pad in als de primaire server, dwz \\server\share$ De secundaire server zal nu voor de meeste dingen dezelfde instellingen gebruiken als de primaire server, behalve voor de hierboven genoemde (Office Online, Log-niveau, enz.). Instellingen op de tabbladen Instellingen en Enterprise in serverbeheer die worden beheerd door de primaire server worden weergegeven, maar wijzigingen zijn niet toegestaan op de secundaire server.

Implementeren in een bestaande omgeving

Als u al een MyWorkDrive-server hebt en een cluster met een secundaire server wilt implementeren, of als u al een cluster heeft en wilt upgraden naar de clusterfuncties van Versie 6, is het proces eenvoudig. Schakel Clustering in op de primaire server en geef het UNC-pad op om de configuratiebestanden op te slaan. Hiermee wordt de bestaande configuratie naar de nieuwe gedeelde locatie gekopieerd. Schakel Clustering in op de secundaire server en geef het UNC-pad op naar de gedeelde configuratiebestanden (hetzelfde pad dat wordt gebruikt op de primaire server). De secundaire server schakelt over op het gebruik van de clusterconfiguratiebestanden. Een kopie van de dan geldende configuratie wordt lokaal op de server bewaard, maar wordt niet bijgewerkt. De clusterconfiguratie wordt uitsluitend op de gedeelde locatie opgeslagen.

Servers in een cluster upgraden

Het is niet nodig om clustering op de servers in MyWorkDrive uit te schakelen om ze bij te werken. Clusterservers kunnen afzonderlijk worden geüpgraded. Als u een upgrade uitvoert binnen dezelfde versie (6.0.0.54 naar 6.0.0.55), kunnen clusterservers afzonderlijk worden bijgewerkt zonder het cluster offline te halen, tenzij anders vermeld in de release-opmerkingen. Als u een update uitvoert tussen versies van MyWorkDrive (dwz 6.0 naar 6.1), raden we aan om alle nodes van het cluster offline te halen en ze allemaal te upgraden.

bekende problemen

Er zijn twee bekende problemen bij het implementeren van een geclusterde omgeving. Beide zijn aanwezig in versie 6.0 en zullen worden aangepakt in versie 6.1 wanneer deze beschikbaar komt.

Aangepast logo
Als u een aangepast logo uploadt op de primaire server, is het logo niet beschikbaar op de secundaire servers. Gebruikers die inloggen op de secundaire servers zien het standaard MyWorkDrive-logo.

Om dit op te lossen, moet u het logobestand "myworkdrive-corplogo.png" handmatig kopiëren van C:\Wanpath\WanPath.Data\Settings op de primaire server naar dezelfde locatie op de secundaire server.

SSO-configuratie
Zoals het logo, als je SSO hebt geconfigureerd voor je login, worden de SSO-configuratie en SSL-certificaten niet correct uitgewisseld tussen de primaire en secundaire leden. Gebruikers die proberen in te loggen op de secundaire leden, ontvangen een melding als 'Fout: er zijn geen partneridentiteitsproviders geconfigureerd'.

De oplossing, zoals het adresseren van het logo, is om de SSO-bestanden handmatig van de primaire naar de secundaire servers te kopiëren.
Kopieer het saml.config-bestand en de map certificaten van de map C:\Wanpath\WanPath.Data\Settings\ op de primaire server naar dezelfde locatie op de secundaire servers.

Zoals opgemerkt, bestaan deze problemen alleen in versie 6.0-server en worden ze opgelost in versie 6.1

Een cluster uitschakelen

Als u clustering uitschakelt, keren de servers terug naar de laatst bekende lokale configuratie. In het geval van een secundaire server is die mogelijk niet actueel of helemaal niet aanwezig als deze specifiek als secundair clusterlid is ingezet. Als u wilt terugkeren naar afzonderlijke MyWorkDrive-servers, gebruikt u de exportfunctie op de primaire server om de huidige clusterconfiguratie vast te leggen om deze toe te passen op secundaire servers nadat u ze uit het cluster hebt verwijderd.

Support for Co-Editing and session persistence

New! As of MyWorkDrive server 6.3, MyWorkDrive offers improvements to clustering to permit co-editing of Office documents in Office Online across servers. Previous versions required co-editors to be using the same server. Version 6.3 permits you to enable co-editing across MyWorkDrive cluster members.

This enhancement requires the information about open locks and active sessions to be stored in a SQL database (on a SQL server). This permits all of the MyWorkDrive server members in your cluster to share the session and lock file information.
When this feature is not enabled, each server keeps its own local table of active sessions and locks, which is not shared with other servers in the enviornment.

Vereisten

• MyWorkDrive servers configured with Clustering (as described above)
  • A SQL server accessiable to all cluster members

Configuration

You are advised to make these changes during a maintenance window or when server utilization would otherwise be low, as enabling this setting will disconnect any active users.

1. Create a database on your SQL server for the MyWorkDrive lock and session data. You do not need to create any tables, the configuration will create the required tables.
  2. Create a user in SQL and assign it to the database you created in step 1. Grant the appropriate access rights to the user, the user will need to be able to create tables and add/delete data from those tables.
  3. Login to the primary MyWorkDrive server, and in the clustering menu, toggle on “Enable Sessions and Locks”
  4. Enter your connection string in the Database connection String field. Your connection string should take the sytax
    Server=mySQLServer;Database=database_name;User Id=dbuser;Password=password;
  5. Save your configuration. The MyWorkDrive server services will restart to enable the new configuration as noted in the blue message box on screen.
  6. Edit the other MyWorkDrive servers in the cluster and enable the Sessions and Locks feature and apply the appropriate connection string to each of them.

When enabled, session information is no longer stored locally and is stored in the tables created on the database you defined.

There is no need to manage this database, entries are automatically added and removed as needed by the connected MyWorkDrive servers.

Inbound Traffic Configuration Examples

Voorbeeld van installatieartikel voor Azure Load Balancer

Voorbeeld Kemp Load Balancer met instellingen getest en goedgekeurd door MyWorkDrive Support met Source IP Address Persistence

Creëer een VIP-service in Kemp

• VIP Lan IP-adres instellen
  • SSL-certificaat installeren
  • Persistentie-opties: IP-adres bron
  • SSL-versnelling inschakelen en opnieuw versleutelen inschakelen
  • Backend MyWorkDrive Real Server Lan IP's toevoegen

Kemp-ondersteuningsartikel

Vorige versies

Zoals eerder vermeld, bevat versie 6 van MyWorkDrive Server nieuwe functies voor clustering. Als u een oudere versie van MyWorkDrive Server gebruikt, wordt clustering handmatig uitgevoerd.

• Elke server moet zijn eigen unieke apparaat-ID hebben, zoals toegewezen door onze software bij installatie – kloon de MyWorkDrive-servers niet. Stel elke server afzonderlijk in en installeer vervolgens MyWorkDrive op elke server. Ze krijgen dan elk een uniek apparaat-ID toegewezen.
  • Neem contact op met sales@myworkdrive.com om extra servers te activeren met uw MyWorkDrive-licentiesleutel. U kunt dan dezelfde sleutel in uw MyWorkDrive-servers invoeren, maar het cumulatieve gebruik van beide servers mag het aantal abonnementslicenties niet overschrijden.
  • Gebruik de kleverige sessiefunctie (ook bekend als sessieaffiniteit), waarmee de load balancer de sessie van een gebruiker aan een specifiek exemplaar kan binden en voor persistentie het clientbron-IP-adres kan gebruiken.
  • Favorieten inschakelen: door favorieten in te schakelen, zien gebruikers een nieuwe optie in de browserclient voor webbestandsbeheer om favorieten naar mappaden te maken en te verwijderen. Favorieten worden standaard opgeslagen op de lokale MWD-server. In geclusterde omgevingen kunnen favorieten ook worden opgeslagen op een gedeelde verborgen share op het netwerk. Bijvoorbeeld \\domain.com\favorites$ (elk MyWorkDrive-servercomputeraccount heeft NTFS-machtigingen nodig om favorieten in deze verborgen bestandsshare te maken en te wijzigen).
  • Serverconfiguraties: U kunt de back-upconfiguratie onder instellingen gebruiken om een back-up te maken van uw configuratie op uw primaire server in het beheerderspaneel. Om het te herstellen, gebruikt u de functie voor het herstellen van instellingen op de doelserver. Hiermee worden instellingen zoals bestandsshares en configuratie-opties hersteld zonder unieke serverapparaat-ID's op de doelserver te overschrijven.