Windows-bestandspaden langer dan 255 tekens - Opties en probleemoplossing

U bent hier:
< Terug

Overzicht

De bestandsverkenner in Windows-besturingssystemen heeft een padlimiet van 255 tekens. Hoewel Microsoft enkele gedeeltelijke alternatieven biedt om de paddiepte te vergroten, werken ze niet universeel en bieden ze een inconsistente gebruikerservaring.

Na verloop van tijd hebben gebruikers de neiging om de mapstructuur te verdiepen en de padlimiet van 255 tekens te overschrijden waartoe File Explorer en veel applicaties in Windows beperkt zijn. Dit probleem met diepe mappen kan het best worden beheerst door zorgvuldig toezicht en passende gebruikersmeldingen wanneer een bestandspad de limiet van 255 tekens nadert.

Er zijn echter enkele alternatieven die MyWorkDrive gebruiken voor scenario's die diepere paddieptes vereisen.

Alternatieven met MyWorkDrive

MyWorkDrive-servers met versie 6.2 en hoger kunnen bestanden met een pad langer dan 255 tekens ondersteunen met behulp van de MyWorkDrive Web cliënt, als de juiste aanpassingen zijn gemaakt aan het besturingssysteem op de MyWorkDrive-server en bestandsservers. Om deze functionaliteit te benutten, zijn er enkele overwegingen/beperkingen waarmee u rekening moet houden. Deze worden hieronder besproken.

Na het uitvoeren van de stappen onder het configuratiegedeelte, zouden bestanden met paden langer dan 255 tekens toegankelijk moeten zijn in de webclient. Als u problemen ondervindt of aanvullende vragen heeft, neem dan contact op met MyWorkDrive-ondersteuning via support@myworkdrive.com of dien een ticket in via onze helpdesk hier.

Overweging/beperkingen

• Voor een consistente en zorgeloze interactie met bestanden met paden die langer zijn dan 255 tekens, is de MyWorkDrive Web cliënt moet gebruikt worden. De reden dat de webclient werkt, is omdat deze de Windows API gebruikt en geen Windows File Explorer gebruikt voor zijn bewerkingen.
  • Als een gebruiker, inclusief een beheerder, probeert te communiceren met bestanden met behulp van Windows Verkenner (hetzij rechtstreeks via SMB of tijdens het gebruik van de MyWorkDrive Desktop Client), zal die gebruiker waarschijnlijk problemen ondervinden bij het openen of gebruiken van de bestanden.
  • Microsoft Office heeft een harde limiet van 250 tekens voor bestandsnamen. Als een gebruiker een bestand met meer tekens probeert op te slaan, te openen of te wijzigen – buiten de MyWorkDrive-webclient om – zal het fout gaan en mislukken.
  • Uit onze ervaring zijn dit enkele voorbeelden van beperkingen/problemen die u kunt tegenkomen:
    – Met behulp van Windows File Explorer (via de MyWorkDrive Desktop Client of rechtstreeks via SMB), kunnen bestanden mogelijk worden geopend, bewerkt en opgeslagen met sommige toepassingen, maar kunnen ze niet worden hernoemd door "hernoemen" te selecteren in het rechtsklikmenu of op "F2."
    – Het maken van tijdelijke bestanden kan mislukken, wat resulteert in problemen met de bestandsbewerking en het negeren van wijzigingen (fouten zullen aangeven of dit gebeurt en de gebruiker informeren). Tijdelijke bestanden worden vaak gemaakt door toepassingen tijdens het documentbewerkingsproces en MyWorkDrive gebruikt tijdelijke bestanden als onderdeel van het bestandsopslagproces.Merk op dat dit soort problemen zich voordeed op Windows 10 en Windows 11 met de aanvullende registervermelding paddiepte ingeschakeld en getest met het lokale bestandssysteem. Soortgelijke problemen werden opgemerkt met de MyWorkDrive-client voor Windows.

Configuratie

Als u deze stappen voltooit, wordt ondersteuning voor lange paden in de MyWorkdrive-webclient ingeschakeld.

• MyWorkDrive Server 6.2 of hoger is vereist.
  • SSO moet zijn ingeschakeld en gebruikt voor aanmelding door gebruikers.
    – Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord werkt NIET.
    – SSO maakt gebruik van de Windows API die toegang geeft tot bestandspaden van meer dan 255 tekens. Gebruikersnaam en wachtwoord gebruikers oudere technologie waar Microsoft geen verhoogde paddiepte-ondersteuning heeft geboden.
  • De volgende registersleutelwaarde moet worden ingesteld op zowel uw MyWorkDrive-server en uw fileserver(s). Na het instellen van de registersleutelwaarde is opnieuw opstarten vereist.
    – Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem\LongPathsEnabled (Type: REG_DWORD) moet bestaan en moet zijn ingesteld op 1.
    – Lees het volgende Microsoft-artikel voor meer informatie over het inschakelen van ondersteuning voor meer paddiepte en registerbewerkingen: https://learn.microsoft.com/en-us/windows/win32/fileio/maximum-file-path-limitation?tabs=registry

Probleemoplossen

SSO niet ingeschakeld

Fout
Toegang tot het diepe pad wordt gemaakt met gebruikersnaam en wachtwoord login, niet SSO.

Oplossing
Volg deze handleiding voor het configureren van SSO in MyWorkDrive: https://www.myworkdrive.com/support/sso-setup-overview/

Register niet geconfigureerd op MWD Server of File Server

Fout
MyWorkDrive-webclient – ontbrekend aandeel in de webclient:

MyWorkDrive Desktop Client – ontbrekend aandeel in de desktopclient. De volgende foutmelding verschijnt als er geen andere shares beschikbaar zijn:

Oplossing
1. De volgende registersleutel moet worden ingesteld op uw MyWorkDrive-server en uw fileserver:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem\LongPathsEnabled (Type: REG_DWORD) moet bestaan en moet zijn ingesteld op 1.

Lees het volgende Microsoft-artikel voor meer informatie: https://learn.microsoft.com/en-us/windows/win32/fileio/maximum-file-path-limitation?tabs=registry

2. De MyWorkDrive en bestandsserver zijn niet opnieuw opgestart nadat de registerwijzigingen waren voltooid.
Start de juiste servers opnieuw op.