Problemen oplossen met Windows-bestandspaden die langer zijn dan 255 tekens

U bent hier:
< Terug

Overzicht

De bestandsverkenner in Windows-besturingssystemen heeft een padlimiet van 255 tekens. MyWorkDrive-clients (webbrowser, Mapped Drive en Mobile) zijn onderworpen aan deze limiet, net zoals een traditionele toegewezen schijf op kantoor zou zijn. Na verloop van tijd hebben gebruikers de neiging om de mapstructuur te verdiepen en de limiet van 255 tekens te overschrijden die Windows ondersteunt. Dit probleem met diepe mappen kan het beste worden beheerst door zorgvuldige monitoring en passende gebruikersmeldingen wanneer een bestandspad de limiet van 255 tekens nadert.

De padlimiet vermijden

Beheerders kunnen voorkomen dat ze deze padlimiet tegenkomen door deze best practices te volgen:

• Vermijd lange mapnamen op alle servermappen en controleer het gebruikersgedrag proactief
  • Vermijd het gebruik van spaties in mapnamen, aangezien deze moeten worden gecodeerd met 2 extra tekens bij interactie met verschillende clients
  • Maak extra toewijzing aan submappen - maak indien nodig extra toewijzing voor gebruikers op de MyWorkDrive-servers aan een diepere locatie - bijvoorbeeld in plaats van één rootshare te maken, maak meerdere gedeelde mappen aan voor elke afdeling die is toegewezen aan een submap.

Onder de motorkap

Microsoft heeft een kernset van Application Programming Interfaces (API's) die programmeurs kunnen gebruiken om te communiceren met applicaties in het Windows-besturingssysteem. Deze programmeerinterfaces worden vaak de Windows API genoemd. De Windows API legt een maximale bestandsnaamlengte op, zodat een bestandsnaam, inclusief het bestandspad om naar het bestand te gaan, niet langer mag zijn dan 255-260 tekens. Hoewel er programma's kunnen worden geschreven om deze limiet te omzeilen, heeft Windows File Explorer nog steeds deze limiet en als we onze clients zouden updaten om diepere paden te ondersteunen, zouden gebruikers van oudere toegewezen stations niet kunnen werken aan bestanden en mappen die deze padlimiet overschrijden. Microsoft-artikel over het benoemen van bestanden, paden en naamruimten