Shares configureren op DFS met MyWorkDrive-server

< Terug

Aanbevelingen

Shares op DFS-volumes werken prima in MyWorkDrive wanneer ze verwijzen naar het DFS-sharepad OF rechtstreeks naar de share.

Het kan echter zijn dat u DFS niet nodig hebt of wilt gebruiken met MyWorkDrive en dat u liever directe gedeelde paden gebruikt.

1) Als u van plan bent om DFS te gebruiken, zodat u de backend-bestandsservers gemakkelijker kunt wijzigen, is dat niet nodig – u kunt het SMB Share UNC-pad op de MyWorkDrive-server voor elke share op elk moment eenvoudig wijzigen.

2) MyWorkDrive moet altijd verbonden zijn met shares die beschikbaar zijn via een lokale verbinding, niet wan of VPN. MyWorkDrive gebruikt de shares op de bestandsshare - het heeft geen cache- of synchronisatiefunctie om bestanden lokaal te bewaren. We hebben ervaren dat klanten problemen ondervonden met DFS wanneer een failover wordt uitgevoerd naar de verkeerde DFS-server op een andere site en SMB-verkeer begint om te leiden via een langzame link, dus u moet zich ervan bewust zijn dat dit kan gebeuren met DFS.

Met de risico's die zijn geïdentificeerd door andere klanten die DFS gebruiken en zonder voordelen, hebben we het niet aanbevolen, tenzij uw failover-bestandsservers zich allemaal op hetzelfde LAN bevinden.

Delegatie en SSO

Als u SSO/ADFS gebruikt om in te loggen, moet delegatie zo worden ingesteld dat ALLE DFS-servers en bestandsshares de MyWorkDrive-server vertrouwen.
Informatie over de delegatieconfiguratie vindt u hier: https://www.myworkdrive.com/support/delegation-setup-adfs-dfs-servers-active-directory/

Als u dit niet doet, resulteert dit in intermitterende blanco share- of share-inrichtingsfouten bij het inloggen als het kerberos-token niet wordt geaccepteerd door de DFS-server of bestandsshare waarnaar MyWorkDrive wordt omgeleid voor die login.

Als u DFS hebt, maar MyWorkDrive instelt met een directe verbinding met lokale bestandsservers zoals hierboven aanbevolen, hoeft u alleen de delegatie naar de geconfigureerde bestandsservers te configureren, zoals vermeld in ons artikel over delegatie.

Andere Overwegingen

DFS-R

DFS-R wordt niet aanbevolen voor gebruikers met MyWorkDrive omdat het geen bestandsvergrendeling ondersteunt. Bestanden die door MyWorkDrive-gebruikers zijn vergrendeld, worden niet naar andere DFS-servers of -shares gerepliceerd. Als u MyWorkDrive implementeert, implementeert u het in uw productieomgeving, niet op de gerepliceerde locatie.

Als u DFS-R gebruikt voor noodherstel, kunt u overwegen een exemplaar van MyWorkDrive in uw DR-omgeving te implementeren; de meeste licenties ondersteunen meerdere activeringen voor DR- en QA-tests. Neem contact met ons op als u niet zeker bent over uw licentiestatus of DR-vragen heeft.

Zoeken en vorige versies

Houd er rekening mee dat MyWorkDrive zoekopdracht en vorige versies functies vereisen een directe verbinding met Windows-shares en werken niet met DFS (of shares die worden gehost op andere apparaten dan traditionele Windows Server).