Licentiestatus onbekend, zonder licentie of licentie overschreden

U bent hier:
< Terug

Licentiestatus overschreden

Als uw gebruikers bij het inloggen de foutmelding "Licentiestatus is overschreden" of "geen licentie beschikbaar" melden, is het mogelijk dat er meer gebruikers toegang proberen te krijgen dan dat u beschikbare licenties heeft.

U kunt dit valideren in het gedeelte Licentie-info van Instellingen in Serverbeheer.

Ga naar het MyWorkDrive-serverbureaublad en log in op het MyWorkDrive-serverbeheerpaneel

Blader naar het tabblad Instellingen in Admin

Klik bovenaan de pagina op de blauwe tekstlink met de tekst "Licentie-info"

Vergelijk het aantal "Beschikbaar" met het aantal "Gebruikt". Als ze overeenkomen, hebt u geen gratis licentie voor gebruikers die nog niet hebben ingelogd tijdens de licentieperiode. Neem in dat geval contact op met uw verkoopvertegenwoordiger voor hulp.

Als u wilt controleren welke gebruikers hebben ingelogd om de gebruikte totalen te valideren, kunt u de Logs-functie gebruiken, filteren op het trefwoord "login" en ingelogde gebruikersnamen valideren. Dit kan eenvoudig worden bereikt door 30 dagen aan logboeken voor het trefwoord "login" te exporteren en splitsen naar kolommen te gebruiken en duplicaten samen te voegen in Excel om een afzonderlijke telling te bereiken.

Merk op dat de serversoftware gebruikersnamen automatisch normaliseert om alle permutaties van de naam van een enkele gebruiker, zoals "sally" "domein\sally" of "sally@domain.tld" als een enkele gebruiker te tellen.

In zeldzame gevallen kunnen gebruikers dit bericht krijgen als de MyWorkDrive-server niet de juiste licentie heeft of services niet correct zijn ingeschakeld. Als u heeft gevalideerd dat u voldoende gratis licenties heeft, kan de aanvullende informatie hieronder u helpen.

Licentie onbekend / Server zonder licentie

Als u de volgende problemen ondervindt, is uw licentie inactief op de server:

• "Licentiestatus: Onbekend" en "kan uw licentie niet ophalen"-fouten.
• Systeem gedowngraded naar demonstratiemodus.
• Apparaat-ID leeg.

Dit kan het gevolg zijn van het feit dat uw server de licentie niet kan valideren, of een echte licentievervaldatum.

Uw licentiestatus controleren

U kunt uw huidige licentiestatus valideren, om vervaldatum uit te sluiten, door in te loggen op de MyWorkDrive-portal met het e-mailadres en wachtwoord van de gelicentieerde gebruiker.
Als u niet zeker weet onder welk e-mailadres uw licentie is uitgegeven, contact opnemen met ondersteuning en we zoeken het graag voor u op (en bevestigen uw licentiestatus).

Nadat u bent ingelogd op de portal, klikt u op Licenties en ziet u een lijst met uw abonnementen en licentiesleutels.

Als u een huidige licentie heeft, kan het rapport "niet-gelicentieerd" op uw server worden opgelost door uw licentie opnieuw toe te passen

Uw licentiesleutel opnieuw toepassen om uw server opnieuw te activeren

Verkrijg uw licentiesleutel van de Portal zoals hierboven beschreven.

Ga naar het MyWorkDrive-serverbureaublad en log in op het MyWorkDrive-serverbeheerpaneel

Blader naar het tabblad Instellingen in Admin

Plak de sleutel van boven onder Nieuwe licentiecode en selecteer Toepassen.

Klik op Opslaan bovenaan de pagina.

Oorzaken voor een server om licentieloos te worden

Er zijn vier hoofdredenen waarom een server geen licentie meer krijgt

1. Herstellen vanaf momentopname of back-up

Het herstellen van een server vanuit Snapshot of Back-up heeft tot gevolg dat de licentiesleutel, ID en handtekening van de server niet meer synchroon lopen en dat de licentieservice de licentie weigert. Bij het herstellen van een server vanaf een back-up of momentopname, is het een goede gewoonte om de licentiesleutel opnieuw toe te passen, zoals hierboven beschreven, zodra u weer toegang heeft tot het bureaublad van de server en kunt inloggen op het beheerderspaneel. Hierdoor wordt de server opnieuw gesynchroniseerd met de licentieservice.

2. Toegang tot de licentieservice wordt geblokkeerd door een firewall

Zoals beschreven in onze Artikel Firewallinstellingen, moet de MyWorkDrive-server een uitgaande verbinding tot stand kunnen brengen op poort 443 naar https://licensing.wanpath.net

Het heeft geen toegang nodig tot andere internetadressen en heeft dat ook niet nodig inkomend toegang vanaf dat adres – alleen uitgaande toegang daartoe.

3. Een beveiligingsproduct heeft het licentieproces onderbroken.

Beveiligingsproducten kunnen de uitwisseling van sleutels/handtekeningen met https://licensing.wanpath.net onderbreken, wat resulteert in corrupte of ontbrekende licentiebestanden. Zorg ervoor dat er uitsluitingen zijn toegevoegd voor de paden en services op de MyWorkDrive zoals beschreven in onze Antivirus artikel.

4. De server heeft geen schijfruimte meer

Aangezien de licentiebestanden periodiek worden bijgewerkt wanneer verbinding wordt gemaakt met de licentieservice, zijn ze vaak een van de eerste dingen die beschadigd raken wanneer een server onvoldoende schijfruimte heeft en geen updates kan schrijven. Als uw server geen schijfruimte meer heeft, controleer dan uw licentiestatus en pas de sleutel opnieuw toe zodra er weer schijfruimte beschikbaar is.

Gebruikers kunnen ook een waarschuwingsbericht 'server zonder licentie' ontvangen als de MyWorkDrive-serverservices niet allemaal correct werken/werken.

Het is de moeite waard om deze items te controleren voordat u contact opneemt met de ondersteuning.

Controleer of de "MyWorkDrive-service" in services actief is:

Als de server net opnieuw is opgestart, probeer het dan over een paar minuten opnieuw, aangezien de MyWorkDrive-service is ingesteld om "Automatic Delayed Start" te starten. De service start pas 2 minuten nadat alle andere automatische services zijn gestart. Dit is een preventieve maatregel om time-outs op langzamere servers te voorkomen. De licentiefoutmeldingen kunnen ook kort worden weergegeven op een server net na het opnieuw opstarten - het zal binnen een paar minuten verdwijnen.

Als geen van de vorige stappen werkt, is de laatste stap contact opnemen met ondersteuning:
support@myworkdrive.com
https://myworkdrive.freshdesk.com/support/tickets/new