SAML-configuratie voor eenmalige aanmelding – golvend

< Terug

MyWorkDrive configureren voor golvende SSO

Voorbereiding

MyWorkDrive is beschikbaar als configuratie in Kabbelend.

U hebt een aantal items van Rippleing nodig om MyWorkDrive te configureren. Dit zou beschikbaar moeten zijn in Rippleing in de SSO-configuratiesectie. U begint met het maken van een nieuwe app in Ripple voor MyWorkDrive

• Het Ripple-certificaat (een .cer-bestand)
  • De Rimpling Signin-URL (deze ziet er als volgt uit: https://www.rippling.com/api/platform/sso/sp-initiated/1111111111aaaaaaaaa22222222bbbbbb)
  • De naam van de rippling-serviceprovider (dit is een URL zoals https://www.rippling.com/1111111111aaaaaaaaa22222222bbbbbb/idp.xml)

Zodra we al deze items hebben, kunnen we doorgaan naar de MyWorkDrive-server voor configuratie.

MyWorkDrive-serverconfiguratie

De eerste stap van het proces is het kopiëren van het Ripple-certificaat naar de MyWorkDrive-server. Kopieer het certificaat naar:
C:\Wanpath\WanPath.Data\Settings\SAML\Certificates
U kunt de naam van het bestand wijzigen, maar u moet de bestandsextensie .cer behouden
De tweede stap is het configureren van het MyWorkDrive Server-beheerderspaneel. Na het openen navigeert u naar het tabblad Enterprise.

1. SAML/ADFS SSO inschakelen
  2. Selecteer Handmatige SAML
  3. Selecteer “Verbinding inschakelen”
  4. Er verschijnt een pop-up waarin wordt gevraagd naar de metagegevens-URL van uw identiteitsprovider en de naam van uw serviceprovider.
    Ripple biedt geen metadata-URL. Gebruik de aanmeldings-URL voor de metadata-URL.
    Voer de URL van de serviceprovidernaam in het veld Serviceprovider in.
  5. Selecteer Opslaan bovenaan de pagina om deze instellingen op te slaan.

De laatste stap is het handmatig bewerken van het bestand saml.config. Navigeer naar de volgende map:

C:\Wanpath\WanPath.Data\Settings\SAML

Open het saml.config-bestand met de teksteditor van uw voorkeur. We zullen het moeten aanpassen zodat het op ons voorbeeld hieronder lijkt:

<?xml version=”1.0″?>
<SAMLConfiguration xmlns=”urn:componentspace:SAML:2.0:configuration”>
<ServiceProvider Name=”MyWorkDrive”
Beschrijving=”MWD-serviceprovider”
AssertionConsumerServiceUrl=”~/SAML/AssertionConsumerService.aspx”
LocalCertificateFile=”C:\Wanpath\WanPath.Data\Settings\Certificates\mwd.pfx”
LocalCertificatePassword=”uw-waarde-hier”/>

<PartnerIdentityProviders>

<PartnerIdentityProvider Name=”https://www.rippling.com/1111aaaaa22222bbbb/idp.xml”
Beschrijving=”Kabbelend”
SingleSignOnServiceUrl=”https://www.rippling.com/api/platform/sso/sp-initiated/1111aaaa2222bbbb”
PartnerCertificateFile=”C:\Wanpath\WanPath.Data\Settings\SAML\Certificates\rippling.cer”/>

</PartnerIdentityProviders>
</SAMLConfiguration>

Configuratie-items voor Rimpeling

• De AssertionConsumerServiceUrl wordt ingevoerd in Rippleing en wordt aangemaakt op basis van de hostnaam van uw server. https://UwMWDserver.uwdomein.com/SAML/AssertionConsumerService.aspx
  • Als u wordt gevraagd om uw MyWorkDrive-certificaat te uploaden naar Ripple, kunt u het certificaat vinden in C:\Wanpath\WanPath.Data\Settings\SAML\Certificates
    zowel cer als pfx zijn beschikbaar en het wachtwoord zal verschijnen in uw saml.conf-bestand (indien nodig)

Gebruikersaccounts en claims

MyWorkDrive verwacht dat de gebruikersnaam wordt doorgegeven als e-mailadres en verwacht dat deze overeenkomt met de UPN van de ingelogde gebruiker op Active Directory. Als de UPN's van uw gebruikers op AD niet hun e-mailadres zijn, moet u mogelijk aangepaste claimregels op Rippleing schrijven om de gebruikersnaam van de gebruiker te vertalen zodat deze overeenkomt met uw UPN op AD. Of update de UPN op AD.

Belangrijke notitie:

MAAK EEN BACK-UP! Het saml.config-bestand wordt overschreven wanneer de MyWorkDrive-serverinstellingen worden bijgewerkt of de server wordt geüpgraded. Dit kan ertoe leiden dat uw aangepaste saml.config-bestand wordt overschreven.