Office-documenten melden onverwacht alleen-lezen

< Terug

Gebruikers die hun laptop of werkstation in de sluimerstand/slaapstand zetten terwijl Office-documenten zijn geopend in desktop Office-toepassingen, of die onstabiele internetverbindingen hebben, kunnen merken dat hun Office-documenten alleen-lezen worden terwijl ze ze open hebben staan.

Dit kan vergezeld gaan van berichten in Office of de gebeurtenisviewer zoals

“Word kan geen netwerkverbinding maken met dit document nadat het systeem is hervat vanuit de slaapstand. Sla het document op in een ander bestand om eventuele wijzigingen te bewaren”

Dit probleem komt doordat Office de verbinding met het document verliest vanwege een verlies van internet en het document op zichzelf als alleen-lezen markeert.

Mogelijk ziet u het bestand niet als geopend op het bestandssysteem of vergrendeld in MyWorkDrive, en andere gebruikers kunnen het bestand mogelijk prima gebruiken; maar de oorspronkelijke gebruiker heeft een document waarvan het werkstation van de gebruiker denkt dat het alleen-lezen is.

Dit is geen probleem met MyWorkDrive. Als u op internet zoekt, vindt u veel voorbeelden van deze klacht van lokale gebruikers die tussen gebouwen reizen of weggaan voor de lunch.

Het is een fout in Office zelf, die talloze mensen hebben gemeld, maar die nog steeds niet door Microsoft zijn opgelost.

U kunt dit beschouwen als een "nieuwe" klacht na de implementatie van MyWorkDrive, maar dat is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van het feit dat gebruikers nu de mobiliteit van MyWorkDrive hebben, waardoor ze op afstand aan hun bestandsshares kunnen werken. Het is nu gemakkelijk voor iemand om thuis een document te bewerken, naar kantoor te reizen en met MyWorkDrive opnieuw verbinding te maken op de achtergrond, gewoon door te werken - waar de gebruiker mogelijk zijn VPN moet wijzigen of eraan moet denken om het bestand vanaf zijn of haar netwerk naar het netwerk te uploaden. bureaublad.

Helaas lijkt het erop dat Microsoft geen oplossing voor dit probleem heeft - in ieder geval sinds Office 2010. De aanbevolen oplossingen zijn om te voorkomen dat het werkstation zijn internetverbinding verliest terwijl documenten worden geopend.

We raden u aan om gebruikers te instrueren/adviseren om geen documenten open te laten als ze slapen/slapen op hun werkstation. Wanneer u klaar bent met het bewerken van een document of weggaat van uw machine/het sluit om te reizen, slaat u alle geopende documenten op en sluit u deze af.

Hieronder volgen enkele rapporten over het probleem en door de gebruiker aanbevolen oplossingen, waarvan geen enkele het probleem daadwerkelijk heeft opgelost (behalve Microsoft's "sta niet toe dat de machine in de slaapstand gaat of het netwerk wordt losgekoppeld")

Microsoft
https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/word-documents-converted-to-read-only/f7b55b60-4d7f-43b9-bf32-865ceac25ba1

https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/my-word-files-become-read-only-after-coming-out-of/d1598765-964a-e011-8dfc-68b599b31bf5

https://social.technet.microsoft.com/Forums/ie/en-US/243c2722-7fb0-433a-9b74-9b9051051cd7/problem-with-office-2013-documents-after-pc-resumes-from-sleep

Spiceworks
https://community.spiceworks.com/topic/1499872-office-makes-documents-read-only

https://community.spiceworks.com/topic/2202690-office-365-switching-office-files-to-read-only-mode-when-opened-from-network

Reddit
https://www.reddit.com/r/MicrosoftWord/comments/7yiek9/open_word_document_goes_read_only_when_laptop/