Windows WebDAV-client

< Terug

Windows WebDAV-client

Voorwaarden: Windows 7-10

De Microsoft WebDAV-client heet WebDAV Mini Redirector. Met de ingebouwde WebDAV-client voor Windows kunt u optioneel een stationsletter toewijzen aan uw MyWorkDrive-servershares Windows WebDAV-server functionaliteit ingeschakeld.

Opmerking: vanwege veiligheidsproblemen met WebDAV en beperkingen met de ingebouwde WebDAV-client voor Windows raden we aan om de MyWorkDrive-schijftoewijzingsclient of als u WebDAV moet gebruiken, de commerciële software Webdrive WebDAV-client.

Wanneer u Windows gebruikt om naar een WebDAV-share te verwijzen, kunnen uw prestaties afnemen als de instelling "Instellingen automatisch detecteren" in Internet Explorer is ingeschakeld.

Ga in Internet Explorer naar Extra -> Internet-opties -> Verbindingen [Tabblad] -> Lan-instellingen -> Schakel het vinkje bij "Instellingen automatisch detecteren" uit.

Windows WebDAV-beperkingen:

• Windows vraagt om het wachtwoord om te openen en op te slaan telkens wanneer het toegewezen station wordt geopend
  • Traagheid bij gebruik van automatische proxy-instellingen
  • WebDAV ondersteunt geen Two Factor of SAML Single Sign-On
  • Time-out bij grote bestandsoverdrachten.
  • Loopt vast als de gebruiker geen toegang heeft om naar een bestand of directory te lezen en/of te schrijven of als er limieten voor de bestandsgrootte zijn ingesteld in de MyWorkDrive-serverinstellingen.
  • Houd er rekening mee dat de webmappenservice moet worden uitgevoerd om een webdav-station in Windows toe te wijzen en dat deze componenten niet standaard op de Windows-server zijn geïnstalleerd (functie voor bureaubladervaring).

Een schijf in kaart brengen:

1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en selecteer Map Network Drive.
  2. Voer in het "invoerveld" van de map uw MyWorkDrive-URL in.

Voer voor de URL Voor URL/adres het adres in dat is opgegeven voor uw MyWorkDrive-webverbinding toen u zich aanmeldde (meestal https://yourcompany.myworkdrive.net/dav) of uw eigen site als u zelf gehost bent en uw eigen domeinnaam en SSL-certificaat gebruikt –https://share.yourcompany.com/dav.

Als u wilt mappen naar een specifieke share in plaats van naar de hoofdmap van uw WebDAV-site, voegt u de sharenaam toe die u hebt gemaakt na /dav, bijvoorbeeld: /dav/shared

Klik op "Verbinden met verschillende inloggegevens". Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u gebruikt om in te loggen op uw Windows-domein. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in het verificatievak dat verschijnt.