Handleiding voor MyWorkDrive Server upgraden

< Terug

MyWorkDrive-server upgraden

MyWorkDrive-server is ontworpen om ter plekke te worden geüpgraded. Upgrades zijn gratis voor gelicentieerde klanten, we brengen geen kosten in rekening voor upgrades of softwareonderhoudskosten voor toegang tot upgrades.

Voordat je begint

• Download de nieuwe versie van het MyWorkDrive-serverinstallatieprogramma van de portaal
  • Maak een back-up van uw instellingen. Ofwel door een handmatige back-up te maken van de instellingenmap in c:\wanpath\Wanpath.Data of, als u upgradet vanaf versie 5.2 of hoger, door de Export-functie in instellingen te gebruiken. Merk op dat u geen van de bestanden in de instellingen terug kunt kopiëren naar een nieuwere installatie om deze te "repareren", maar u kunt wel delen van de opgeslagen bestanden gebruiken om het noodherstel te vergemakkelijken. Zie de Het gedeelte Back-up maken van MyWorkDrive-instellingen van de Serverhandleiding voor meer informatie.
  • Have your license key readily available. In some instances you may need to re-apply your license key in settings after upgrade. You can retrieve your license key by logging into the portal at https://www.myworkdrive.com/login met uw gelicentieerde e-mail. Contact opnemen met ondersteuning als u uw e-mailadres voor aanmelding niet weet of hulp nodig hebt bij het ophalen van uw licentiesleutel.
  • Bekijk de release-opmerkingen zodat je op de hoogte bent van veranderingen en nieuwe features.

We raden u altijd aan om de nieuwe versie van de server te testen in een QA- of Lab-omgeving voordat u productieservers opwaardeert.

De upgrade uitvoeren

De installatie is ontworpen om op de bestaande server te worden uitgevoerd. U hoeft geen services te stoppen of wijzigingen aan te brengen. Voer gewoon het gedownloade installatieprogramma voor serverupdates uit.

During the installation existing connections to the server by users and clients will be disconnected, and new connections will not be serviced. Make sure to conduct the upgrade at a time that it is acceptable for the service to be unavailable.

Afhankelijk van de versies waarvan u een upgrade uitvoert, krijgt u tijdens de upgrade verschillende prompts om te bevestigen.

MyWorkDrive-server kan enkele minuten duren. We raden u aan dit proces te voltooien op een moment dat de verbindingen worden gesloten en opnieuw opstarten mogelijk is. Het wordt niet aangeraden om de server te verlaten in afwachting van een herstart.

If the installer detects that a .NET upgrade is required, note that the installation may take a bit longer while .NET is installed and a reboot may be required.

Het MyWorkDrive-installatieproces voor upgrades behoudt al uw bestaande instellingen en migreert/past ze toe op de nieuwe versie. Tenzij anders aangegeven door het installatieprogramma of de release-opmerkingen, hebt u een volledig functionele server nadat de installatie is voltooid.

You may receive a message on the admin or web client consoles if you attempt to immediately re-connect after the upgrade that the services are starting up and to please wait. This is normal, retry after 60-90 seconds

• Upgrades en downgrades binnen dezelfde versie, dwz 5.2.0 naar 5.2.1 naar 5.2.4 naar 5.2.3 zullen naadloos werken.
  • Upgrades naar nieuwere versies, dwz 5.2.1 naar 5.3.0 zullen ook naadloos werken, tenzij anders aangegeven door het installatieprogramma of de release-opmerkingen.
  • Downgrades naar eerdere versies, dwz 5.3.2 naar 5.2.1 worden niet geadviseerd zonder MyWorkDrive te raadplegen en zullen leiden tot het verlies van alle functies, verbeteringen of functionaliteit die in de nieuwere versie zijn geïntroduceerd. Bovendien kunt u licentieproblemen tegenkomen wanneer u teruggaat naar eerdere versies, en we raden u ten zeerste aan om: contact opnemen met ondersteuning voorafgaand aan het downgraden.
  • Downgrading from 6.x back to 5.x is not possible due to signifigant changes to configuration files and a restore is recommended to revert to 5.x from 6.x

Zoals altijd is het verstandig om een back-up te maken van alle gegevens die op de server zijn opgeslagen. We raden niet aan om uw shares lokaal op de MyWorkDrive-server te bewaren of andere toepassingen op dezelfde server uit te voeren, maar als u dat wel doet, wordt u ten zeerste aangeraden er een back-up van te maken voordat u een upgrade uitvoert.

De upgrade scripten

Vanaf versie 5.4.2 of hoger ondersteunt MyWorkDrive Server setup nu installatie via een script. Voer gewoon setup.exe uit met /q om stil te upgraden met behoud van bestaande instellingen.

Dingen om te controleren na de upgrade

• Controleer in de instellingen of uw server de juiste licentie heeft. Als dit niet het geval is, past u uw licentiesleutel opnieuw toe.
  • Als u de Cloud Web Connector gebruikt, controleer dan of deze is ingeschakeld in de instellingen. Als dit niet het geval is, schakelt u het opnieuw in.
  • Als u Office 365 gebruikt, controleer dan of dit is ingeschakeld in de instellingen. als dit niet het geval is, schakelt u het opnieuw in.
  • Als u SSO gebruikt, controleert u of deze is ingeschakeld en geconfigureerd op het tabblad Enterprise.
  • Als u twee-factorenauthenticatie gebruikt, controleert u of deze is ingeschakeld en geconfigureerd op het tabblad Enterprise.

Als u een probleem ondervindt tijdens de installatie, wordt u aangeraden het installatielogbestand op c:\wanpath\Wanpath.Data\Logs\Installer te raadplegen voor details over het installatieproces en fouten.

Als u vragen heeft over het upgraden van uw MyWorkDrive-server, neem dan a.u.b contact opnemen met ondersteuning voorafgaand aan het upgraden.