Op toegang gebaseerde opsomming

< Terug

Op toegangsrechten gebaseerde inventarisatie (ABE) geeft alleen de bestanden en mappen weer waartoe een gebruiker toegangsrechten heeft. Als een gebruiker geen leesmachtigingen (of vergelijkbare machtigingen) heeft voor een map, verbergt Windows de map voor de gebruiker. Deze functie is alleen actief bij het bekijken van bestanden en mappen in een gedeelde map; het is niet actief bij het bekijken van bestanden en mappen in het lokale bestandssysteem. Door deze functie te gebruiken en de juiste machtigingen in te stellen, kunnen netwerkbeheerders het aantal benodigde shares verminderen en ABE gebruiken om alleen bestanden en mappen weer te geven waarvoor de gebruiker machtigingen heeft.

MyWorkDrive ondersteunt ABE volledig. Het is belangrijk op te merken dat het UNC-pad moet worden opgegeven voor de bestandsshare wanneer u ABE gebruikt: bijv. \\server\share. Als het UNC-pad niet wordt gebruikt, wordt ABE niet toegepast. Daarnaast is het belangrijk om NTFS-machtigingen op te geven voor de bestandsmap met behulp van Active Directory-groepen - vertrouw niet op lokale "Administrators" of "Users"-groepen.

Meer details over hoe ABE werkt, vindt u in onze Artikel over het delen van Windows-bestanden.