Installatiehandleiding voor OneDrive-toegang tot bestandsdeling

U bent hier:
< Terug

MyWorkDrive 6.4 Server of hoger Vereist:

OneDrive is een webgebaseerd samenwerkings- en documentbeheerplatform van Microsoft dat kan worden geïntegreerd met MyWorkDrive voor bestandstoegang en opslagservices. Met OneDrive File Share Access kunnen MyWorkDrive-servers gebruikers verbinden met hun OneDrive-opslag, waardoor deze beschikbaar wordt via de MyWorkDrive-webbrowser, desktop- en mobiele clients naast op SMB gebaseerde bestandsshares en SharePoint-opslag.

Schakel MyWorkDrive gedeelde app-registratie in

De standaardoptie maakt gebruik van onze MyWorkDrive Cloudflare-integratie en onze gedeelde MyWorkDrive Azure AD App-registratie. Met de standaardoptie hoeft de klant geen eigen Azure AD-appregistratie te maken of een openbaar webadres te maken voor de interne MyWorkDrive-server. Om OneDrive-toegang in te schakelen, schakelt u gewoon onze standaardoptie in Integraties, Opslagproviders - OneDrive in.

Schakel OneDrive-toegang in

Schakel OneDrive-toegang in Instellingen: OneDrive-toegang in

OneDrive-share maken

Met OneDrive-toegang geconfigureerd in integraties en ingeschakeld in instellingen, maakt u een share met OneDrive als opslagtype en selecteert u de gebruikers of groepen aan wie toegang is toegewezen in MyWorkDrive:

Toegestane huurder-ID

We raden alle klanten aan om goed te keuren en te beperken wat is toegestaan Azure AD Tenant-ID's zijn ingeschakeld voor OneDrive Access. De optie Toegestane Tenant-ID biedt 2 mogelijkheden:

1. Goedkeuring van de Azure AD-toepassing voor gebruik door alle gebruikers in de organisatie
  2. Het inloggen op de Applicatie beperken tot alleen gebruikers met accounts in de interne organisatie (alleen aangepaste app-registraties).

Klik na het invoeren van de Tenant-ID op Goedkeuren. Log in met een globale beheerder met rechten op uw Azure AD om toepassingen voor uw organisatie goed te keuren:

Accepteer en verleen machtigingen voor uw organisatie:

De link in de eerste alinea laat zien hoe u uw huurder kunt vinden, u kunt mogelijk ook een site gebruiken zoals https://www.whatismytenantid.com/ om uw huurders-ID te verkrijgen.

Stel aangepaste Azure AD-app-registratie in

Als alternatief voor onze gedeelde MyWorkDrive Azure AD App-registratie, ondersteunt MyWorkDrive het maken van een aangepaste Azure AD-app.

Elke organisatie heeft hun Azure AD Global Admin nodig om een Azure AD App-registratie te maken.

Maak een nieuwe Azure AD-appregistratie in dezelfde Azure AD als het Office 365-abonnement OneDrive-account van uw gebruiker. Dit wordt gebruikt om de MyWorkDrive-server in staat te stellen namens uw gebruikers verbinding te maken met OneDrive.

Meld u op portal.azure.com aan met een Global Admin Account. Open Azure Active Directory: https://portal.azure.com/#blade/Microsoft_AAD_IAM/ActiveDirectoryMenuBlade

Klik op App-registraties: nieuwe registratie maken

Geef een naam, geselecteerde accounttypen op en voeg uw openbare MyWorkDrive-URL in met subsite toegevoegd van /GraphApiTokenPage.aspx

Klik op Registreren

API-machtigingen

Klik op API-machtigingen, Voeg Graph API gedelegeerde machtigingen toe: Microsoft Graph – Files.ReadWrite.All, offline_access, openid,Sites.ReadWrite.All, User.Read

Klik om beheerderstoestemming te verlenen voor uw bedrijf.

Klantgeheim maken

Klik op Certificaten en geheimen: nieuw clientgeheim

Noteer de geheime vervaldatum van de kalender, aangezien deze op dat moment opnieuw moet worden gegenereerd en op alle MyWorkDrive-servers moet worden bijgewerkt.

Kopieer de geheime waarde van de cliënt (niet de geheime ID): maak hiervan een back-up en beveilig het omdat het slechts kort wordt weergegeven.

Klik op Overzicht: Kopieer de toepassings-ID (client): bewaar deze waarde voor gebruik in het MyWorkDrive-beheerderspaneel.

Kopieer de Directory (tenant) ID: Bewaar deze waarde voor gebruik in het MyWorkDrive Admin Panel.

*Let op de Client Secret Expiration – deze moet worden vernieuwd voordat deze verloopt en in de toekomst op elke MyWorkDrive-server worden bijgewerkt.

Authenticatie

Klik op Authenticatie, klik op Platform toevoegen, kies Desktop + apparaten configureren, vink de native client-optie aan:

Toegangstokens en ID-tokens inschakelen

MyWorkDrive-serverconfiguratie

Plak de waarden van de Azure AD Application ID, Secret, Single Tenant Domain ID, Your Server URL.