Installatiehandleiding vorige versies

< Terug

MyWorkDrive maakt verbinding met Windows Volume Shadow Copy Snapshots (VSS)-services om herstel van eerdere versies vanuit onze webclient mogelijk te maken. Indien ingeschakeld kunnen gebruikers met de rechtermuisknop klikken en eerdere versies van bestanden in Volume Shadow Copy Snapshots herstellen.

Bekijk hier de video:

Voorwaarden:

1. Enterprise-licentie vereist

2. Elke bestandsserver moet Volume Shadow Copy (VSS)-snapshots hebben geconfigureerd en ingeschakeld met geplande snapshots. Bekijk het Microsoft-artikel over het inschakelen van deze functie. De meeste bedrijven plannen elk uur snapshots tijdens kantooruren.

3. Deze functie vereist de installatie van de agent van de vorige versie op elke bestandsserver en op de MyWorkDrive-server.

4. Voor een goede netwerkcommunicatie moet u ervoor zorgen dat poort TCP 8351 inkomend is van alle MyWorkDrive-servers naar uw bestandsservers (standaard is dit bijvoorbeeld niet toegestaan in Windows Firewall indien ingeschakeld op uw bestandsservers).

Zodra VSS-snapshots zijn ingeschakeld en de MyWorkDrive-agent voor vorige versies is geïnstalleerd, schakelt u Vorige versies in het MyWorkDrive-beheerderspaneel in. De shares en de versiebeheerstatus worden weergegeven.

Gebruik:

Klik in de webclient met de rechtermuisknop op een bestand en kies "Versies". Kies de versie van het bestand dat u wilt herstellen. De vorige versie van het bestand wordt teruggezet naar dezelfde map met een nieuwe naam die de datum en tijd bevat. Het originele bestand blijft op zijn plaats.