Netwerksnelkoppelingen in MyWorkDrive-clients

< Terug

Houd er rekening mee dat netwerksnelkoppelingen met UNC-paden (.lnk-bestanden) worden geconverteerd naar mappen op de MyWorkDrive-server, zodat gebruikers kunnen communiceren met de bestanden erin.

Helaas laten Windows IIS en HTML ons niet toe om snelkoppelingen in hun oorspronkelijke formaat weer te geven of om ze aan de clientzijde te beheren of te bewerken, omdat ze alleen worden verwerkt vanuit het perspectief van de MyWorkDrive-server en ze niet compatibel zijn met webbrowserclients.

​Als alternatief bieden we wel favorieten aan in de Web Client.

Voor de toegewezen schijf kunnen client-snelkoppelingen worden gemaakt op de pc van de gebruiker (bijvoorbeeld desktop, bijv. s:\finance ), maar ze zijn geblokkeerd om veiligheids- en compatibiliteitsredenen met html.

Gebruikers die snelkoppelingen naar websites (.url-bestanden) willen opslaan, kunnen deze op hun lokale bureaublad maken en uploaden naar MyWorkDrive, maar het gebruik van de rechtermuisknop - snelkoppeling maken is om veiligheidsredenen geblokkeerd.