Lokaal kantoor bewerken vanaf de webclient – Vertrouwenscentrum Goedgekeurde hosts

U bent hier:
< Terug

Wanneer gebruikers Office-documenten openen in Lokaal kantoor vanuit de webclient, kunnen gebruikers met nieuwe/bijgewerkte versies van Microsoft Office lokaal geïnstalleerd een waarschuwing ontvangen over het openen van documenten uit online bronnen die verwijzen naar het Vertrouwenscentrum.

Het is alleen van toepassing op Local Office bij het openen vanuit de webclient. Clients die openen in Local Office via de map drive, of Office 365 via de webclient, worden niet beïnvloed.

Dit is geen probleem in de MyWorkDrive-software; Microsoft heeft een wijziging in Office doorgevoerd om vanaf 2020 om goedkeuring te vragen voor gegevensbronnen van derden, die langzaam via updates is vrijgegeven voor Office-versies. U kunt hier meer in detail lezen:

op formulieren gebaseerde verificatie in Office-apps

Het proces dat de gebruiker moet voltooien, is door het vertrouwenscentrum te openen en de optie te kiezen om voor elke host te vragen en toe te staan.

De volgende keer dat de gebruiker een document opent, wordt hem gevraagd om uw MyWorkDrive-server toe te voegen als goedgekeurde locatie

En dan krijgen ze de normale/verwachte inlogprompt om door te gaan met bewerken.

Dit is een eenmalig proces; zodra de server vertrouwd is, krijgt de gebruiker alleen de login wanneer de sessie een time-out heeft.

U kunt goedgekeurde bronnen mogelijk pushen via groepsbeleid voor computers die lid zijn van een domein, of via MDM voor beheerde apparaten.