Opties voor OneDrive Sharing-gebruikersprompts en Enterprise-instellingen

U bent hier:
< Terug

Gebruikers kunnen twee veelvoorkomende berichten tegenkomen bij het delen van OneDrive via MyWorkDrive die verband houden met bedrijfsinstellingen.

• Goedkeuring van de beheerder nodig bij extern delen
  • De koppeling voor het delen van bestanden moet handmatig worden gemaakt vanwege de beveiligingsbeperkingen van OneDrive van het bedrijf

Goedkeuring van de beheerder nodig bij extern delen

Bij een poging om extern bestanden te delen met OneDrive, kan de gebruiker het volgende bericht krijgen:

Optie 1

Zorg ervoor dat de instellingen in uw Office 365 Online-account zo zijn ingesteld dat gebruikers machtigingen voor toepassingen kunnen verlenen: Log in op Portal.office.com, werk instellingen bij om geïntegreerde apps toe te staan: ga naar services en invoegtoepassingen, geïntegreerde accounts, zorg ervoor dat "Mensen binnenlaten" uw organisatie bepaalt of apps van derden toegang hebben tot hun Office 365-informatie" is ingeschakeld"

Optie 2

U kunt ook MyWorkDrive OneDrive-machtigingen verlenen namens uw organisatie.

1. Log in op uw MyWorkDrive-webclientsite vanuit een privé- of incognitobrowser.
  2. Selecteer een bestand en kies "Delen -> Extern - OneDrive"
  3. Log in op Office Online met een account met beheerderstoegang.
  4. Toestemming namens uw organisatie om toegang tot MyWorkDrive toe te staan:

De koppeling voor het delen van bestanden moet handmatig worden gemaakt vanwege de beveiligingsbeperkingen van OneDrive van het bedrijf

Wanneer u probeert om bestanden extern te delen met OneDrive, kan de gebruiker de volgende waarschuwing krijgen nadat het uploaden is voltooid:

Zoals beschreven, komt dit door bedrijfsbeveiligingsinstellingen in OneDrive. Die instellingen zijn te vinden in O365-tenant - Beheercentra, OneDrive (admin.onedrive.com), sectie Delen.

Als u de optie Intern of Direct hebt gekozen, wordt er geen deelbare link geproduceerd door de OneDrive-share. U heeft twee mogelijkheden om dit te wijzigen.

Optie 1

Wijzig de instelling in "Deelbaar: iedereen met de link" in het OneDrive-beheerinstellingenscherm hierboven weergegeven.

Optie 2

Instrueer uw gebruikers dat ze de optie "Specifieke gebruikers uitnodigen" in het deelvenster moeten gebruiken wanneer ze OneDrive-delen gebruiken.