Multiple Map Drive for Windows Client Server Guide

< Terug

Installatiehandleiding voor meerdere Map Drive Server

MyWorkDrive-server 5.3 en hoger biedt de mogelijkheid om stationsletters van de server te definiëren en te pushen.

Deze functie is niet beschikbaar voor server- of clientversies ouder dan 5.3

Voor elke share (en de homedrive indien ingeschakeld), kunt u een stationsletter definiëren die Windows-clientversie 5.3 en hoger zal toewijzen bij het inloggen.

Belangrijkste overwegingen

• Optionele functie. Indien niet ingeschakeld op de server, kan de client zijn eigen stationsletter selecteren voor alle gedeelde mappen (huidige functionaliteit)
  • Dezelfde stationsletter kan worden toegewezen aan meerdere gedeelde mappen op de server.
  • Client ondersteunt meerdere shares met dezelfde stationsletter
  • Shares zonder toegewezen stationsletters worden niet toegewezen op de mapdrive (worden nog steeds weergegeven op mobiele/webclients)
  • Client waarschuwt als een stationsletter al in gebruik is en wordt niet toegewezen.
  • Toewijzing van stationsletters heeft geen invloed op mac/web/mobile
  • Ondersteunt home drive-functie.
  • Vereist Windows-client 5.3 en hoger. Eerdere clients zullen verbinding maken, maar zullen niet meerdere schijven toewijzen.
  • Er worden maximaal 8 stationsletters ondersteund op de client

De beschikbaarheid van shares is nog steeds afhankelijk van de juiste configuratie van gebruikers op NTFS en sharedefinitie in Instellingen. Zie onze artikelen voor meer informatie

https://www.myworkdrive.com/support/server-setup-guide/

https://www.myworkdrive.com/file-sharing/windows/

MyWorkDrive Server vereist niet dat u de functie Multiple Map Drive Letter gebruikt. Als u de functie niet inschakelt, wijst de client alle beschikbare shares toe aan een enkele stationsletter als submappen zoals in versie 5.2 en lager.

Bovendien ondersteunen Windows-clientversie 5.2 en lager niet meerdere kaartstations en worden alle beschikbare gedeelde mappen in één map geplaatst.

Als u niet wilt dat gebruikers inloggen met oudere mapdrive-clients, kunt u de minimale mapdrive-clientversie opgeven in de instellingen.

Meerdere Map Drive-letters is een functie die alleen beschikbaar is in de Windows-installatieclient. Het is geen functie die wordt gebruikt door web-, osX- of mobiele clients.

De functie Meerdere Map Drives is beschikbaar via de Share-instellingen in het beheerdersdashboard. Schakel de schuifregelaar voor stationsletter in

Hiermee worden stationsletters voor uw aandelen ontgrendeld, evenals de thuismap als u dat hebt ingeschakeld in Instellingen.

Gebruik de pijl-omlaag om stationsletters weer te geven en selecteer ze zoals u dat wilt.

U mag dezelfde stationsletter twee keer gebruiken voor verschillende shares. Misschien heeft iedereen bijvoorbeeld een "W" -schijf voor hun werkdocumenten. Engineering, Customer Service en Sales hebben allemaal een W die naar een ander pad wijst.

Als u dit doet, heeft elke gebruiker een andere W. Als de gebruiker echter toegang heeft tot twee verschillende shares onder dezelfde stationsletter via NTFS-machtigingen of overerving, wijst de client twee shares in één stationsletter toe als mappen.

In dit voorbeeld is deze gebruiker een domeinbeheerder en is hij lid van alle gedeelde mappen van de afdeling

Als u aan een share geen stationsletter toewijst, wordt die share niet toegewezen door de map drive-client. Bij het opslaan wordt een notitie weergegeven om u hieraan te herinneren.

Dit is een opzettelijke functie waarmee u bepaalde gedeelde mappen beschikbaar kunt maken via web- en mobiele clients zonder ze beschikbaar te maken via de map drive-client. Bij gebruik in combinatie met Data Leak Prevention, kunt u sommige shares op afstand beschikbaar maken met watermerken zonder ze bloot te stellen aan off-site downloads of verwijdering.

Houd er rekening mee dat client 5.2 en lager deze shares nog steeds in een enkele stationsletter op de kaart zullen toewijzen, dus als u deze functie opzettelijk gebruikt, moet u een minimale clientversie instellen in Instellingen.

Als de servertoewijzing een stationsletter specificeert die al lokaal in gebruik is, zal de Map Drive-client een bericht weergeven over de betreffende share en deze niet toewijzen. De gebruiker kan het probleem mogelijk oplossen (de draagbare opslag verwijderen, de drive ongedaan maken) of moet mogelijk contact opnemen met de beheerder voor assistentie (bijvoorbeeld als hun aanmeldingsscript een conflicterende drive-toewijzing aangeeft).

De Map Drive-functie is exclusief voor de door Windows geïnstalleerde map drive-client en heeft geen invloed op osX-, mobiele installatie- of webclients. Deze zullen alle shares blijven toewijzen waarvoor de gebruiker is geconfigureerd/toestemming heeft.

Als u Home Drives in Instellingen hebt ingeschakeld, wordt door het inschakelen van Drive Letters de optie weergegeven om ook de thuismap voor de gebruiker toe te wijzen.

Net als de andere shares, als er geen stationsletter is opgegeven, is deze niet beschikbaar via de kaartschijf, maar wordt deze weergegeven in osX/Mobile/webclients

De nieuwe Multiple Map Drive vereist de map drive client versie 5.3 of hoger. Als u een nieuwe implementatie uitvoert, heeft dit geen invloed op u als u het nieuwste van de portal downloadt.

Als u een bestaande omgeving opwaardeert, heeft u verschillende opties.

• Upgrade naar 5.3-server en wacht met het inschakelen van Map Drive-functies totdat alle clients ook zijn bijgewerkt.
  • Upgrade naar 5.3-server en schakel Map Drive-functies in, oudere clients blijven verbinding maken zoals ze altijd hebben gedaan (één stationsletter met alle beschikbare shares als mappen) totdat ze ook zijn geüpgraded.
  • Update naar 5.3-server en stel een minimale clientwaarde van 5.3 in Instellingen in.

Oudere Map Drive-clients kunnen geen verbinding meer maken. Gebruik dit in combinatie met een upgradeplan, push via groepsbeleid van de bijgewerkte client of een e-mailmelding die uw gebruikers informeert om te upgraden. De map drive-client ondersteunt een opdrachtregelinstallatie, zie de Map Drive Client-beheerdershandleiding voor details.

De Windows Map Drive-client ondersteunt maximaal 8 stationsletters. Als er meer dan 8 stationsletters beschikbaar zijn voor de aangemelde gebruiker, worden deze niet allemaal toegewezen.