Beveiligde modus-stuurprogramma in MyWorkDrive toegewezen schijfclient voor Windows

U bent hier:
< Terug

De MyWorkDrive "Secure mode driver" is een naamruimte-extensie van Windows Verkenner die wordt gebruikt om weer te geven Datalekbescherming (DLP) beperkte shares in de Windows toegewezen drive-client.

Het is een onderdeel van de functie die ervoor zorgt dat DLP-shares gemakkelijk toegankelijk zijn voor gebruikers door ze te presenteren als toegewezen drive(s) in Windows. Soortgelijke functionaliteit bestaat op macOS en mobiele clients, gebruikmakend van apparaatspecifieke technologieën. Aanvullende details en een video-overzicht van deze functie zijn beschikbaar in onze aankondiging vrijgeven.

Na installatie verschijnt het pictogram MyWorkDrive (beperkt) in het gedeelte Apparaten en stations van Deze pc in Windows Verkenner.

Als u bescherming tegen gegevenslekken gebruikt op een van uw bestandsshares, ziet de gebruiker de share als een optie in Verkenner met de notatie "Beperkt".

Als ze dubbelklikken op het station, krijgen ze de inhoud van het station te zien in Windows Verkenner, met behulp van de naamruimte-extensie om beperkte functionaliteit te bieden.

Toegang tot en toestemming voor bestanden en mappen is beperkt. Bestanden kunnen niet worden hernoemd of verwijderd. Ze kunnen niet worden gekopieerd of uit de share worden gesleept. Ze kunnen worden bekeken door te dubbelklikken in de MyWorkDrive online viewer (met beperkingen voor afdrukken, opslaan en klembord). Optioneel kan Office Online-bewerking worden ingeschakeld, waardoor bewerking in Office Online via de browser mogelijk is.

De Namespace-extensie wordt geïnstalleerd als onderdeel van de MyWorkDrive Mapped Drive-client voor Windows-installatieprogramma met alle versies sinds 6.1

Windows Verkenner zal opnieuw opstarten om de extensie tijdens de installatie in te schakelen. Wees niet verbaasd als Explorer sluit en opnieuw opent als onderdeel van het proces.

Sommige beveiligingsproducten kunnen vermoedens melden over toepassingen die Explorer-extensies installeren. Als de installatie van MyWorkDrive niet met succes wordt voltooid, bekijk dan de logboeken van uw beveiligingsproducten of test de installatie in een gecontroleerde omgeving zonder het beveiligingsproduct om de fout-positief te valideren.

Als u niet van plan bent DLP-shares met beperkte rechten te implementeren, kan het stuurprogramma voor de veilige modus tijdens de installatie worden overgeslagen. Verwijs naar de Map Drive-clientbeheerdershandleiding voor instructies over het overslaan van de installatie in de GUI of opdrachtregel / gescripte installatie-opties.